Bewegend leren op een schoolplein

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gezegd dat kinderen te weinig bewegen. Daarom wordt er nu gekeken naar allerlei creatieve oplossingen. Eén daarvan is bewegend leren. Dus tijdens het bewegen je rekensommen oefenen of tijdens de hink-stap-sprong het ABC opnoemen.

Wat is bewegend leren?

Bewegend leren kan in de klas maar kan ook op het schoolplein. Je kunt tijdens het bewegen leren maar je kunt ook tussen het leren door bewegen. Tegenwoordig zijn er heel veel leuke initiatieven en ideeën die zowel op school als thuis uitgevoerd kunnen worden.

Bewegend leren op het schoolplein

Bewegend leren op het schoolplein is heel goed mogelijk. Met een paar kleine aanpassingen creëer je een ruimte om te leren en te bewegen. Om je wat meer inzicht te geven nemen wat voorbeelden met je door.

bewegend leren tegel

Rekenen en springen

Het is mogelijk om cijfers en getallen op stoeptegels te printen. Als we vervolgens de verschillende tegels zo bij elkaar leggen dat er gesprongen kan worden, is het mogelijk om rekensommen te hinkelen of rekensommen te springen.

ABC-springen

Zodra we het hele alfabet op 26 tegels printen en deze in een soort van hinkelbaan achter elkaar leggen, kunnen de kinderen het alfabet bij elkaar springen en leren. De bedoeling is dat de tegels als volgt gelegd worden: 1 tegel, 2 tegels, 1 tegels (enzovoort). Hierdoor leer je de kinderen een keus te maken. Dus na een A komt een B. Zo springen en leren ze tegelijkertijd.

Toetsenbord

Het is leuk om verschillende stoeptegels naast elkaar te leggen in de vorm van een toetsenbord. Het is een idee om in tweetallen te werken waarbij het ene kind het woord schrijft met stoepkrijt en het andere kind het woord bij elkaar springt (om vervolgens te wisselen van rol).

Stoeptegels printen

Het is vrij eenvoudig om stoeptegels te printen. Je levert een sjabloon, tekening, pictogram of foto bij ons aan en wij zorgen dat deze op een tegel geprint wordt. De opdruk is slijtvast waardoor je jarenlang vooruit kan en de kinderen veel speel en rekenplezier hebben