Buitenspelen op het schoolplein

Schoolpleinen worden veelgebruikt tijdens de wel bekende schoolpauzes. Maar daar blijft het niet bij, schoolpleinen worden ook rijkelijk gebruikt voor schooltijd en na schooltijd.

Leuke spelletjes zonder materiaal

Aangezien er in veel gevallen maar beperkt budget is of beperkt ruimte is het niet mogelijk om overal dure klimrekken en sporttoestellen te plaatsen.

Daarom wordt er vaak gekeken naar een combinatie. Dus leuke en dure speeltoestellen in combinatie met goedkope alternatieven.

Voorbeeld alternatief

Eén van de veel gebruikte goedkope alternatieven zijn geprinte stoeptegels. Door stoeptegels te printen kun je op eenvoudige wijze blijvende schoolplein spelletjes creëren. Denk aan:

Leuke hink-stap-sprong banen

De standaard hink-stap-sprong banen zijn verleden tijd. Met een hink-stap-sprong baan op maat kunt u baan precies maken zoals u het wilt.

buitenspelen schoolplein

Kleurrijke knikkertegels

Knikkeren is een prachtig en eeuwenoud schoolplein spel. Generatie op generatie blijft het knikkerspel leuk vinden. Vaak gebeurt dit op een saaie grijze tegel, maar waarom eigenlijk? Is een knikkertegel in verschillende kleuren of met afbeelding niet veel leuker?

Twister

De rechterhand op rood en je linkervoet op groen, en dat zonder om te vallen. Je kent het wel. Twister blijft gigantisch leuk om te doen. Hoe leuk is een blijvend twistermat op een schoolplein?

Educatief springen en hinkelen

Rekenen of taal leren op het schoolplein. Hoe? Nou heel simpel. We kunnen letters, cijfers, plus tekens, min tekens, delen door tekens en nog veel meer op een stoeptegel printen. Door hier creatief mee om te gaan kunnen we kinderen op een leuke manier helpen bij het leren van bijv. taal of rekenen.

Hoe werkt zoiets?

Eigenlijk is het heel simpel. Wij kunnen alles voor u op een tegel printen. Van kleurrijke plaatjes tot cijfers en van letters tot foto’s.

U levert het gewenste plaatje bij ons aan en wij zorgen voor een kleurrijke en slijtvaste print. Mocht u nou geen plaatje of sjabloon hebben, wees niet getreurd. Door de jaren heen hebben wij een prachtige beeldbank opgebouwd. Hierdoor kunnen we u voorzien van het plaatje zoals u die wenst.