Dans tegels

Een schoolplein, speelplein of bestrating in de tuin ziet er vaak saai uit en heeft geen dubbele functie. Met de opkomst van printtegels is dit volledig veranderd. Printtegels zijn stoeptegels die voorzien worden van een slijtvaste print. De print op de tegel is geheel naar eigen wens en smaak te maken.

In dit artikel nemen we één van de vele mogelijkheden met u door. Een optie die met name voor schoolpleinen en speelpleinen zeer geschikt is. Het is dan ook niet voor niets dat vele scholen en gemeenten kiezen voor een dansspel geprint op stoeptegels.

Doe mij maar na

Misschien herkent u het spelletje wel. Eén leerling is de leraar of lerares en doet allerlei dansoefeningen. In een cirkel daaromheen staan de medeleerlingen die de leraar of lerares nadoen. Om deze bewegende manier van leren te stimuleren kunt u kiezen voor een tegelsjabloon. Een sjabloon met in het midden een afdruk van de voeten. Dat is het startpunt voor de jonge dansers onder ons. Daaromheen zie je allerlei cirkels in verschillende kleuren. Vervolgens kan degene die ‘les’ geeft danspassen doen die vervolgens nagedaan kunnen worden.

Denk aan: linkerbeen groen, linkerbeen in het midden, rechterbeen blauw.

dansspel tegel

Spel voor leraar en lerares

In het voorbeeld hierboven noem ik de leerlingen die dit in hun pauze kunnen spelen. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Dit kan ook de leraar of de lerares doen. De kinderen leren hierdoor op een leuke en speelse manier bewegen.

Hoe werkt dat met printtegels?

Eigenlijk is het proces heel simpel. U heeft een ontwerp gemaakt die u naar ons toekan sturen. Vervolgens printen wij dit ontwerp voor u op een tegel. Mocht u nou geen ontwerp hebben en nog opzoek zijn naar een ontwerp. Dan kunnen wij u daarmee helpen!

Meerdere tegels en afmetingen

Een danspas tegel is een tegel om interactief te leren. Aangezien er ruimte moet zijn om de danspassen uit te voeren moet er goed gekeken worden naar de tegel die hiervoor gebruikt wordt. Wij kunnen voor u de standaard stoeptegel bedrukken maar kunnen ook grotere formaten voorzien van print. Andere optie is om meerdere stoeptegels aan elkaar te verbinden waardoor het één geheel wordt.

Misschien interessant?