Coating over stoeptegels; welke soorten zijn er?

Veel mensen maken tegenwoordig de keuze voor een bloementuin die rijkelijk gevuld is, maar een prachtig terras zal hierin absoluut niet misstaan. Bent u van plan om uw sierbestrating te verven of te coaten? Dan zult u rekening moeten houden met een aantal zaken.

Maakt u intensief gebruik van de tegels? Spelen uw kinderen vaak op het terras of worden er regelmatig stoelpoten overheen geschoven? Of ligt uw terras op een plek waar bijna nooit iemand komt? Alle invloeden die schadelijk zijn, zelfs een felle zon, kunnen invloed hebben op de ondergrond. Reguliere verf wordt in dit geval afgeraden; het biedt namelijk geen enkele weerstand of bescherming en is puur decoratief. U zou wel kunnen kiezen voor betonverf. Betonverf beschermt uw terras wél tegen schadelijke invloeden. Maar wilt u het echt goed doen, dan kunt u het beste kiezen voor een coating.

Wat is het verschil tussen verf en coating?

Als u van plan bent om uw tuintegels te verven, dan heeft u drie keuzes. U zou ervoor kunnen kiezen om uw tegels te verven met wegenwit. Het voordeel van deze verf is dat het goedkoop is, maar het is niet erg slijtvast. U zult uw terras daarom een paar keer per jaar opnieuw moeten verven.

Een andere optie is betonverf. U kunt deze verf redelijk snel aanbrengen op uw tegels en het blijft enkele jaren goed. Betonverf is minder geschikt voor intensief gebruik, maar het is een goede optie voot een decoratief terras.

Een derde optie is kiezen voor een tweecomponenten coating. Dit is gelijk de duurste optie, maar wel eentje die duurzaam is. U hoef het niet meer bij te werken, een 2 componenten coating is slijtvast. Daarnaast zou u ook gebruik kunnen maken van nano coating. Dit is een coatingsoort die uw tegels voorziet van een beschermlaag, maar waarmee u geen kleur aan kunt brengen.

Zelf een tweecomponenten coating aanbrengen

Bent u op zoek naar een langdurige bescherming van uw terras? Tweecomponenten coating zorgt voor een naadloos uiterlijk en kan zelfs sterk verweerde tegels bedekken. U kunt hierbij kiezen uit meer dan 20.000 kleuren, dus u kunt uw terras ook nog eens uw favoriete kleur geven.

Bij het aanbrengen van de coating wacht u op stabiel weer en maakt u de tuintegels vuilvrij en verwijdert u de algen en mos. Vervolgens kunt u de tegels reinigen met een hogedrukspuit. Als de tegels volledig droog zijn, kunt u de twee componenten van de epoxy coating met elkaar mengen. Het is belangrijk dat u het mengsel binnen twee uur aanbrengt op uw tegels. De tweede laag coating kunt u na 24 uur aanbrengen.

U zult veel voordelen ervaren bij het coaten van uw tuintegels. Niet alleen bespaart u op reinigen en onderhoud, de coating heeft ook een ademende werking terwijl deze geen vuil doorlaat. De epoxy beschermlaag zorgt ervoor dat uw tegels geheel vuil-, en waterafstotend zijn, waardoor algen en mos tot het verleden behoren.

Stoeptegels laten voorzien van een epoxy beschermlaag

PixelPaving voorziet uw tegels niet alleen van een epoxy beschermlaag, u kunt ze ook nog eens bestellen met uw favoriete print. Uw terras krijgt direct een hele andere uitstraling wanneer u een aantal tegels met print plaatst. Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooi motief? U kunt ervoor kiezen om één tegel te plaatsen als blikvanger, maar u zou de print ook meerdere malen kunnen laten terugkomen. Onze tegels worden altijd geleverd met een beschermende epoxylaag. Dit houdt vuil tegen en is tevens antislip. Een tegel met print bestellen doet u heel eenvoudig op onze website. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag!

Dit vind je vast ook leuk