Gedenksteen bij overlijden

Gedenksteen bij overlijden

Een keerzijde van het leven is dat naaste vrienden en familie komen te overlijden. Een gemis die in geen woorden te beschrijven is. Vaak is het voor nabestaanden belangrijk om degene te kunnen herdenken. Een geprinte stoeptegel is een prachtig en blijvend object waardoor herinneringen bewaard blijven.

In overleg met de gemeente

We krijgen meerdere aanvragen voor het printen van dit type tegel. Zo hoorden we laatst het verschrikkelijke bericht dat er iemand is overleden door een ernstig verkeersongeluk. Degene is hard tegen de boom aangereden en heeft dit helaas niet overleefd.

De gemeente waar het ongeluk heeft plaatsgevonden heeft de nabestaanden de kans gegeven om er een herdenkingsplek van te maken. De familie en vrienden zochten naar iets wat mooi blijft, blijvend was en niet gesloopt kon worden door vandalen. Zo hebben zij aan de gemeente voorgesteld om een reguliere stoeptegel in de buurt van de boom te vervangen voor een geprinte en gepersonaliseerde stoeptegel.

De gemeente heeft dit verzoek gehonoreerd waardoor deze plek voor eeuwig een speciale plek zal blijven.   

Voordelen van een stoeptegel

Het grootste voordeel van een stoeptegel is dat deze blijvend is. De kans dat vandalen de gedenksteen slopen is redelijk klein. Daarbij blijft een geprinte stoeptegel lang mooi. Door de speciale coating is die erg slijtvast en zal die niet snel door de zon of andere weerstypen verkleuren.

Mogelijkheden

We kunnen een tweetal stenen voor u maken. We hebben de reguliere printtegels maar we hebben ook ‘Glow in the Dark’ printtegels. Dit type stoeptegel licht op in het donker waardoor die ook in de avonduren zichtbaar is.

Hoe werkt het?

Een gepersonaliseerde stoeptegel maken is relatief eenvoudig. U maakt een ontwerp. Dit ontwerp kunt u geheel naar eigen wens maken. Vervolgens stuurt u deze naar info@pixalpaving.nl. Wij controleren vervolgens de kwaliteit van de print. Zodra deze goed is bevonden printen wij de tegel en sturen wij deze naar u op.

Dit vind je vast ook leuk