Het honderdspel voor op het schoolplein of in de tuin

Kinderen leren het snelst door iets spelenderwijs te doen en het voor zich te zien. Zo leert een kind nog steeds het best tellen op een telraam. Rekenen is een vak waar kinderen vaak moeite mee hebben op school. Voor deze kinderen is het lastig om een goed begrip van getallen te krijgen. Om een kind te helpen met leren rekenen is het honderdveld ontwikkeld.

Wat voor een spel is honderdveld?

Het honderdveld is een educatief spel of training voor kinderen om meer begrip te krijgen voor getallen. U kunt een honderdveld zien als een soort training voor denken in beelden. Door spelende wijs over een veld met getallen te gaan, raken kinderen meer vertrouwd met de verhoudingen tussen deze getallen.

Honderdveld is een spel wat vooral gedaan wordt op school of thuis. Op een vel papier staan 10 getallenlijnen met cijfers tot en met 100. Het zien van deze cijfers zorgt ervoor dat kinderen er vertrouwder mee raken. Door simpele stappen te maken van getal naar getal leert een kind rekenen. Deze stappen kunnen daarna ingewikkelder gemaakt worden, bijvoorbeeld door een stap +8 of -6, of + 10 en – 10 waarbij de kinderen van rij moeten wisselen. Raken de kinderen hier bekend mee dan kunnen bijvoorbeeld sommen gedaan worden.

Het spel is heel eenvoudig van opzet maar het is voor een kind enorm effectief om te leren rekenen met de getallen tot en met honderd. Dit spel wordt over het algemeen gedaan met getallen op papier, bijvoorbeeld in een schrift. Sommige spellen worden in het groot gemaakt zodat een kind ze staand kan bekijken terwijl de getallen op de grond liggen. Het kind kan dan op de cijfers gaan staan en letterlijk stapsgewijs leren rekenen. Deze methode werkt heel goed en dat is de reden geweest waarom honderdveld tegenwoordig ook vaak op het schoolplein wordt gespeeld.

honderdveld schoolplein

Honderdveld op het schoolplein

Het schoolplein is vaak de meest favoriete plek van kinderen op school. Hier kunnen ze vrij rondrennen en simpelweg kind zijn. Veel schoolpleinen zijn voorzien van speeltoestellen om de kinderen te vermaken, een honderdveld op het schoolplein zou een rijke toevoeging hieraan zijn. Hierdoor kunnen de kinderen spelenderwijs leren rekenen en vertrouwd raken met getallen tot en met honderd.

Als uw kind moeite heeft met rekenen dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om een honderdveld in uw achtertuin aan te leggen. Kinderen spelen over het algemeen nog steeds liever in de tuin dan dat ze aan de keukentafel moeten leren rekenen. Wilt u als schoolleiding zo’n honderdveld op het schoolplein of wilt u een honderdveld in uw tuin aanleggen? Dat is nu mogelijk want u kunt het spel namelijk laten printen op tegels.

Een honderdveld laten printen op tegels bij Pixalpaving

Bij Pixalpaving kunt u tegels bestellen en deze laten bedrukken met een afbeelding van uw keuze. U start met het maken van een keus voor het formaat van de tegel, u kunt kiezen uit verschillende groottes en dikten. Deze kunt u het best laten aansluiten op uw schoolplein of tuin. Maar voor een honderdveld zou u bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor speciale hinkelpadtegels.

Na het uitkiezen van het formaat van de tegel kunt u een eigen ontwerp toevoegen, zoals het betreffende getal. De tegels worden na uw bestelling geprint en voorzien van een antislip epoxy coating. Dit zorgt ervoor dat de tegels niet glad worden na een regenbui en veilig zijn voor spelende kinderen.

Heeft u vragen over de tegels of onze diensten dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

Dit vind je vast ook leuk