Tegel en tuin ideeën voor kindvriendelijke tuinen

Om een tuin aantrekkelijk voor kinderen te maken wordt er vaak een keus gemaakt om de gehele tuin aan te passen voor de kinderen of er wordt een klein deel afgebakend waar de kinderen mogen spelen. Waarom zorgt u er niet voor dat de gehele tuin een plek is waar kinderen graag komen?

Heeft u een ruime tuin dan is het zeker een optie om een apart deel in te richten waar de kinderen hun gang mogen gaan. In een kleine tuin kunt u dit echter beter niet doen, voor een kind zal het voelen alsof het weggestopt wordt in een bepaalde hoek. Het is belangrijk om jonge kinderen in het oog te kunnen houden, dat vindt het kind zelf ook prettig. Bovendien wordt uw kleine tuin er nog beperkter door.

Een compleet kindvriendelijke tuin heeft alles te bieden voor kinderen; een speelhoek, avontuur, dieren en planten.

kindvriendelijke tuin

Dieren in de kindvriendelijke tuin

Kinderen willen niet alleen maar spelen, ze zijn ook nieuwsgierig en vaak gek op dieren. U kunt ervoor kiezen om dieren in uw tuin te nemen, zoals konijnen of cavia’s. Het verzorgen van en spelen met deze dieren biedt uw kinderen enorm veel plezier. Bovendien leren ze verantwoordelijkheid te nemen en hoe ze zorg kunnen bieden.

Als u geen huisdieren wilt zou u ervoor kunnen kiezen om uw tuin aanlokkelijk te maken voor vogels en vlinders. Dit kunt u doen door veel gebruik te maken van groen in de tuin. Vogels schuilen graag in struiken en bomen en bepaalde planten trekken vlinders aan, zoals de vlinderstruik. Een voederhuis voor in de winter en een waterbad voor de zomer zorgen ervoor dat vogels en insecten heel graag naar uw tuin komen. Een oneindige leerschool voor uw kind.

Planten voor een kindvriendelijke tuin

Heeft u een jong kind die u in de tuin wilt laten spelen? Ga dan van te voren na wat voor planten er staan. Bepaalde planten zijn namelijk giftig zoals taxus, meiklokjes, wonderboom, vingerhoedskruid en gouden regen. Verwijder deze en vervang ze door planten die niet giftig zijn.

Kinderen vinden het ook vaak heel fijn om met de vingers in de grond te spelen. U wilt uw tuin natuurlijk netjes houden, daarom zou u een apart deel kunnen gebruiken waar u een moestuin voor uw kind aanlegt. Kinderen vinden het vaak erg leuk om een moestuin te verzorgen, bovendien is het leerzaam.

De speelhoek

Een speelhoek voor uw kind kan van alles bevatten, afhankelijk van de grootte van uw tuin. U kunt een speelhuis van hout neerzetten, speeltoestellen, een voetbaldoel op het gazon of een schommel. Dit zijn slechts enkele mogelijkheden. Zorgt u er in ieder geval voor dat de omgeving veilig is voor de kinderen. Gras is altijd een goede keus als ondergrond voor een speelhoek.

Heeft u er wel eens over gedacht om de stoeptegels in uw tuin te voorzien van een vrolijke print? Bij Pixalpaving kunt u stoeptegels laten printen met een opdruk die kinderen erg leuk zullen vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld een hinkelbaan laten printen en daarna aanleggen in uw tuin! Maar er zijn nog veel meer opties mogelijk, zoals tegels met vrolijke figuren. Erg leuk voor in de speelhoek! U kunt een keus maken voor de afbeeldingen op de site zoals de trein, bal of kikker. Maar u kunt ook zelf een ontwerp aanleveren.

Misschien interessant?

Dit vind je vast ook leuk