Stoeptegels in de tuin: tips en inspiratie

Stoeptegels; we lopen er dagelijks op, maar ze gaan vaak ongemerkt aan ons voorbij. Was u als kind ook iemand die stoeptegels als een spel zag? De mogelijkheden waren voor een kind eindeloos; verboden de voegen aan te raken tijdens het lopen, een hinkelpad, boter-kaas-en-eieren, stoepranden, noem maar op!

Als volwassen mens heeft de stoep eigenlijk alleen maar een praktische functie. Maar er kan veel meer met stoeptegels dan er alleen maar over lopen of als terras in uw tuin. We geven u een aantal ideeën voor stoeptegels.

Stoeptegels met een boodschap

Om mensen te informeren op straat en op de stoep wordt vooral gebruik gemaakt van verkeersborden. Een jungle van borden is vaak het gevolg, wat zorgt voor erg veel onrust, onduidelijkheid en horizonvervuiling. Mensen zien als het ware door de borden het bos niet meer. Verkeersdeelnemers, zoals fietsers en voetgangers, zouden ook gewaarschuwd en geïnformeerd kunnen worden door een aanduiding op een stoeptegel. Een boodschap op een stoeptegel trekt sneller de aandacht, zeker voor voetgangers. Een looproute, niet parkeren teken of een non-smoking area kunnen uitstekend aangeduid worden door middel van een stoeptegel.

Dit is zijn vooral goede stoeptegel ideeën voor overheden en bedrijven, maar als particulier kunt u hier ook goed gebruik van maken, bijvoorbeeld wanneer er een voetpad over uw terrein gaat waar veel hondeneigenaren hun hond uitlaten. U zou een tegel op dit pad kunnen voorzien van een ‘geen hondenpoep’ afbeelding.

Stoeptegels voor de kinderen

Een leuk idee voor stoeptegels is door deze te voorzien van afbeeldingen die kinderen leuk vinden. Veel mensen richten een hoek in de tuin speciaal in voor de kinderen. Hoe leuk zou het zijn om de zandbak, schommel of het klimrek aan te vullen met enkele stoeptegels met vrolijke print? U kunt ook spellen op de tegels laten printen, zoals bijvoorbeeld boter-kaas-en-eieren of een hinkelbaan.

Dit is ook een erg goed idee voor basisscholen of de gemeente. Het schoolplein of een speelplek voor kinderen voorzien van stoeptegels met een leuke afbeelding is erg aantrekkelijk voor kinderen.

hinkelbaan tegels

Een origineel terras

Het opfrissen van de stoeptegels door middel van een print is ook een heel goed idee voor uw terras. U creëert hiermee een uniek terras dat niemand anders heeft. Wat dacht u van een terras waarbij de stoeptegels voorzien zijn van een fleurige print of misschien een kunstwerk van u of één van uw (klein-) kinderen? Sommige mensen kiezen ervoor om hun terras te voorzien van een logo van hun favoriete voetbalclub.

Het terras is de ideale plek om uw creativiteit op te uiten. De print die op de tegels komt gaat heel lang mee doordat het voorzien wordt van een epoxy laag, deze werkt bovendien antislip.

Stoeptegels laten printen bij Pixalpaving

Hebben deze ideeën voor stoeptegels u geïnspireerd om ook geprinte stoeptegels in uw tuin te nemen? Bij Pixalpaving kunt u terecht voor allerlei soorten prints op stoeptegels. In ons assortiment kunt u een keus maken uit meerdere formaten stoeptegels. Na het maken van uw keus kunt u op onze website kiezen uit allerlei soorten prints, zoals een Eigen Terrein print, een vrolijke print met een kikker voor een kind, maar u kunt ook uw eigen ontwerp uploaden.

Na uw bestelling printen we de afbeelding op de tegel en voorzien deze van een epoxy coating. Dit zorgt ervoor dat de tegel beschermd is tegen slijtage en bovendien antislip is.

Heeft u speciale wensen, vragen of wilt u meer informatie? U kunt ons dan altijd bellen, mailen of ons contactformulier invullen.

Dit vind je vast ook leuk