Olie uit stoeptegel verwijderen

Waar geleefd wordt daar wordt geknoeid en gebeuren ongelukjes. Dat kan in uw huis gebeuren, maar natuurlijk ook in uw tuin! Heeft u wel eens een barbecue gehad waarbij gemorst werd met olie? Of heeft u een man of zoon die regelmatig sleutelt aan zijn brommer, motor of auto? Dan heeft u waarschijnlijk ook van die lelijke olievlekken op de stoeptegels van uw tuin. Deze vlekken zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Gelukkig bestaan er oplossingen voor.

Eerste hulp bij olie op stoeptegels

Wanneer er olie gemorst wordt op een stoeptegel in uw tuin of op de oprit, dan is het belangrijk om onmiddellijk te handelen. De oppervlakte van de stoeptegel is namelijk poreus, het laat vloeistoffen door omdat de tegel regenwater dient af te voeren. Wanneer er olie op een tegel gemorst wordt dan moet u het meteen bestrooien met een middel dat absorberend werkt. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld zand, maismeel, kookzout of kattenbakvulling.

Laat dit middel voor een tijd liggen op de olie, zeker een kwartier. Verwijder het hierna, de grootste hoeveelheid van de olie zal opgenomen zijn. Een olievlek zal helaas zeker achterblijven op de stoeptegel.

olie uit stoeptegel

Hoe kunt u olie uit stoeptegel verwijderen?

Een olievlek is het best te verwijderen wanneer deze nog niet zo lang op de stoeptegel zit. Oudere olievlekken zijn erg lastig om te verwijderen. Heeft u net olie gemorst en bovenstaande eerste hulp toegepast? Dan kunt u nu gebruik maken van enkele tips om de olievlek te verwijderen.

Cola werkt in veel gevallen goed om vlekken te verwijderen. Giet het over de vlek en laat het enige tijd inwerken, schrob met een borstel de cola goed in de vlek en spoel het na met water. Indien nodig herhalen. Verstandig is om van te voren te testen of de cola de tegel niet aantast, deze kan er namelijk door verkleuren.

Een ander middel om een olievlek te verwijderen uit een stoeptegel is afwasmiddel. Een afwasmiddel zorgt ervoor dat moleculen van vetten zoals olie zich scheiden van elkaar waardoor het beter te verwijderen is.

Het vervangen van stoeptegels

In de praktijk zal een olievlek erg lastig zijn om te verwijderen uit een stoeptegel. De enige oplossing om uw stoep of terras weer een net aanzien te geven is door de stoeptegels te vervangen waar de vlekken opzitten. Wilt u zo’n tegel vervangen dan kunt u ervoor kiezen door een stoeptegel te bestellen bij Pixalpaving. Het bijkomende voordeel: bij Pixalpaving wordt de tegel voorzien van een afbeelding naar uw keuze! Bovendien wordt er een speciale coating op de tegel aangebracht dat ervoor zorgt dat de tegel beschermd wordt tegen vuil zoals olie.

U kunt hier natuurlijk ook preventief gebruik van maken!

Laat de stoeptegels preventief coaten met een epoxylaag

Bent u iemand die vaak sleutelt aan auto, motor of brommer? Doet u dit bij u thuis op de oprit of in de tuin? Lijkt het u dan geen goed idee om de stoeptegels te voorzien van een beschermlaag? Bij Pixalpaving kunt u stoeptegels laten voorzien van een print en een epoxy beschermlaag. Wat dacht u van een afbeelding van uw motor of favoriete auto op de plek waar u altijd sleutelt? Geen probleem meer wanneer u olie morst, de epoxy beschermlaag houdt vloeistoffen tegen en is bovendien antislip.

Bent u een liefhebber van barbecueën? Erg lekker, gezellig en leuk om te doen in de zomer, maar alle olie en vetvlekken kunnen de stoeptegels van uw terras flink verpesten. U kunt dit voorkomen door de tegels van het terras te laten voorzien van een leuke afbeelding. Pixalpaving werkt de stoeptegels altijd af met een beschermende epoxy laag. Vet- en olievlekken hebben hierdoor geen kans meer om in de tegels te trekken.

Bestel uw stoeptegels bij Pixalpaving

Een stoeptegel bestellen bij Pixalpaving werkt heel eenvoudig. Eerst maakt u een keus voor het formaat van de tegel. Daarna kunt u een keus maken voor afbeeldingen uit ons assortiment, maar u kunt ook een eigen afbeelding uploaden.

Heeft u vragen, speciale wensen of wilt u meer informatie? Dan kunt u ons altijd mailen, bellen of ons contactformulier invullen.

Dit vind je vast ook leuk