Stoeptegels met Bob 0% op print

Valt u ook iets op in het straatbeeld? Er wordt namelijk steeds meer gebruik gemaakt van stoeptegels om informatie over te brengen aan weggebruikers. Zo kunt u stoeptegels zien met een aanduiding van parkeerplaats voor invaliden, verboden te roken of een eigen terrein waarschuwing. Stoeptegels blijken een zeer effectief middel in het voorzien van informatie aan mensen. Gemeenten en overheden zouden hiervan nog meer gebruik kunnen maken. Bijvoorbeeld door het Bob 0% op logo op stoeptegels in uitgaansgebieden te laten printen.

Wie is Bob 0% op?

Bob 0% op is een campagne bedacht door de rijksoverheid om de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren. Bob staat voor Bewust Onbeschonken Bestuurder. De campagne is bedoeld om bestuurders te wijzen op hun verantwoordelijkheid om niet met drank op de weg op te gaan. De keus om Bob te zijn is aan de bestuurder zelf, eventueel in samenspraak met familie of vrienden.

De campagne lijkt te werken, steeds meer mensen maken bewust de keus om geen alcohol te drinken en om Bob te zijn. De verleidingen zijn vaak groot wanneer het gaat om gezelligheid; even een biertje bij de buren, dat ene wijntje bij een barbecue, een borrel op nieuwjaarsdag. Als u zich wilt wapenen tegen deze verleidingen, dan is het verstandig om duidelijk aan te geven dat u Bob bent. Iedereen kent inmiddels de term en zal daar met respect mee om gaan. Bob 0% is een duidelijk signaal dat u geen alcohol wilt drinken. Zodoende is het eenvoudiger om weg te blijven van de verleidingen. U brengt uw passagiers en uzelf er weer veilig mee thuis.

stoeptegel bob 0% op

Hoe wordt Bob 0% op gecommuniceerd?

De campagne Bob 0% op werd in het begin gecommuniceerd via reclamespotjes op tv en radio, posters in uitgaansgebieden en grote reclamezuilen langs de snelwegen. Na deze campagne werden tijdens alcoholcontroles van de politie sleutelhangers met het Bob logo uitgedeeld aan bestuurders die niet beschonken waren.

Tegenwoordig kent iedereen de term; posters of reclames worden daarom niet vaak meer getoond. Er bestaan nu Bob 0% gifjes die gedeeld kunnen worden via Social Media. Zo kan met vrienden of familie van te voren worden gecommuniceerd wie de Bob is op een bepaalde avond. Deze gifjes kunnen gevonden worden door op Social Media te zoeken naar #zeghethardop.

Helaas zijn er nog steeds mensen die ervoor kiezen om met alcohol op achter het stuur te kruipen. Daarom is het voor overheden en gemeenten belangrijk om deze campagne te blijven communiceren. Dat zou u bijvoorbeeld kunnen doen met een stoeptegel met het logo van Bob 0% op.

Stoeptegels met Bob 0% op print

De meeste restaurants, cafés en andere uitgaansgelegenheden bevinden zich in het centrum van een dorp of stad. Het logo van Bob wordt hier nog wel eens getoond via posters of een klein waarschuwingsbord. Helaas zijn deze zo vertrouwd in het straatbeeld dat ze niet meer opvallen. Stoeptegels blijken een ideaal medium om verboden en aanwijzingen over te brengen op weggebruikers. De stoeptegels worden voorzien van een print waar bijvoorbeeld een ‘niet parkeren’ aanduiding op staat. Deze hebben het voordeel dat ze heel goed opvallen en bovendien zijn ze minder gevoelig voor vandalisme en slijtage.

Stoeptegels laten printen bij Pixalpaving

Het Bob 0% op logo blijkt een effectief middel om mensen eraan te herinneren om geen alcohol te drinken voordat ze het verkeer in gaan. Daarom zou u als gemeente een aantal stoeptegels in uitgaansgebieden kunnen leggen. Ook horecabedrijven zouden natuurlijk de keus kunnen maken om voor hun bedrijf zo’n stoeptegel te plaatsen.

Bij Pixalpaving kunt u stoeptegels laten printen met een afbeelding naar wens, dus ook met het Bob 0% op logo. Als u vragen heeft of als u meer informatie wilt, neemt u dan contact met ons op.