Hoe kunt u stoeptegels op maat maken?

Vindt u het leuk om zelf bezig te zijn en houdt u ervan om in de tuin te werken? Dan zou u ook uw eigen tuin kunnen betegelen. Eén van de lastigste klusjes bij het betegelen van de tuin is het op maat maken van de tegels. Het zou zonde zijn wanneer u deze zou beschadigen al voordat ze in de tuin liggen. Speciaal voor u hebben we daarom een aantal zeer bruikbare tips om uw stoeptegels op maat te maken.

Waarom moeten stoeptegels op maat gemaakt worden

Een terras of pad in een tuin ligt nooit helemaal recht. Tijdens het leggen van de tegels zult u altijd te maken krijgen met afwijkende hoeken. Dit is de reden waarom de tegels voor een stoep of terras vaak op maat gemaakt moeten worden. Als u zelf uw tuin gaat betegelen, dan is dit waarschijnlijk het moeilijkste klusje, maar met de juiste middelen is het prima te doen.

stoeptegel op maat

De benodigde gereedschappen om tegels op maat te maken

Om stoeptegels op maat te maken wordt er vaak gebruik gemaakt van een slijpmachine. Deze slijpt zeer gemakkelijk door allerlei harde materialen zoals steen. Het maakt niet uit wat voor soort stenen tegels u in uw tuin wilt leggen, met de slijpmachine snijdt u ze moeiteloos op maat. 

Een ander voordeel van de slijpmachine is dat het een multifunctioneel stuk gereedschap is. Ook bij andere klussen kunt u het heel goed gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor het snijden van leidingen voor de badkamer of keuken. Slijpmachines zijn bij alle bouwmarkten verkrijgbaar. 

U zou er ook voor kunnen kiezen om stoeptegels te knippen, het is zelfs een hele goede optie. Voor het knippen van de tegels heeft u een steenknipper nodig. Dit is een apparaat dat stenen knipt door middel van het hefboomeffect. Dit is een effectieve en milieubewuste manier om stoeptegels op maat te maken. De andere voordelen boven de slijpmachine is dat dit apparaat niet zorgt voor geluidsoverlast en bovendien is het een erg veilige manier van tegels op maat maken. Een steenknipper kunt u kopen, maar ook bij verschillende aanbieders huren.

Het zelf aanleggen van de tegels in uw tuin kan een bevredigende klus zijn, want u ziet de tuin onder uw eigen handen opknappen. Maar u wilt natuurlijk wel dat u op een veilige en goede manier kunt werken. Bovenstaande gereedschappen werken beide zeer goed om tegels voor uw tuin op maat te maken. U kunt echter het best kiezen voor het gereedschap waar u zich het prettigst bij voelt.

Stoeptegels met print voor in uw tuin

Bent u van plan een nieuw terras aan te leggen? Of wilt u het pad naar de voordeur vernieuwen? Heeft u er dan wel eens aan gedacht om gebruik te maken van geprinte stoeptegels?

Bij Pixalpaving kunt u stoeptegels bestellen inclusief afbeelding. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van prints op stoeptegels, niet alleen op straat door gemeentes, maar ook door scholen en particulieren. Zo ziet u waarschijnlijk regelmatig op straat een tegel met een aanduiding: niet roken, verboden te parkeren of een looproute. Scholen maken steeds meer gebruik van prints op tegels om het schoolplein mee te verfraaien, zoals een hinkelpad of een stoeptegel met boter-kaas-en-eieren.

De mogelijkheden van printtegels zijn eindeloos, want u kunt namelijk ook uw eigen ontwerp op een stoeptegel laten aanbrengen.

Bestel uw printtegel bij Pixalpaving

Wilt u eens iets anders in uw tuin of op uw terras? Bestel dan een stoeptegel bij Pixalpaving met uw eigen ontwerp. Wij leveren tegels in verschillende formaten. Met onze tips kunt u deze eenvoudig op maat maken zodat de tegel goed past in uw tuin.

Dit vind je vast ook leuk