Is het mogelijk om stoeptegels te schilderen?

Loopt u al een tijdje met het idee in uw hoofd rond om de tegels in uw tuin aan te pakken? De tegels in uw tuin zijn groen uitgeslagen, beschadigd en helemaal verweerd. Eigenlijk ziet het er niet meer uit. Een nieuw terras aan laten leggen kost enorm veel geld, dus bent u benieuwd naar andere mogelijkheden. Wist u dat u uw terras weer een hele nieuwe look kunt geven met betonverf? Het maakt niet uit wat voor tegels er in uw tuin liggen; of het nou een traditionele betonnen trottoirtegel is of sierbestrating. Met betonverf ziet uw terras er weer uit als nieuw.

Stoeptegels schilderen met betonverf

Als u uw terras weer als nieuw wilt laten lijken, is betonverf een goede en goedkope oplossing. Betonverf kunt u in alle mogelijke kleuren laten mengen, dit maakt het mogelijk om uw terras te schilderen in een kleur die u het allermooist vindt.

Niet alleen ziet uw terras er als nieuw uit na een behandeling met betonverf, het zorgt er ook nog eens voor dat uw tegels niet meer groen uitslaan. Met een laag betonverf heeft u veel minder last van algvorming en mos. Een ander bijkomend voordeel is dat uw tegels ook niet meer zullen verweren. En wilt u uw terras schoonmaken? Dan doet u dit heel eenvoudig met een hogedrukreiniger. Dus wilt u een terras dat altijd mooi blijft? Behandel het dan met betonverf.

Welke soort betonverf kunt u het beste gebruiken?

De betonverven op waterbasis worden steeds beter, maar een oplosmiddelhoudende betonverf blijft in dit geval de beste keuze. Dit is een betonverf op basis van terpentine. Een watergedragen betonverf is minder slijtvast en watergevoelig. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor Ruwol betonverf. Dit is een betonverf op basis van urethaanalkyd. Als u deze verf vergelijkt met een gewone alkyd verf, dan zult u zien dat deze slijtvaster is, meer watervast en sneller drogend. En dat is wat u wilt op uw terras, toch?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat u begint met het aanbrengen van betonverf, is het belangrijk dat uw tegels droog, goed schoon en vrij van vet zijn. Met een hogedrukreiniger kunt u de tegels zeer grondig reinigen, helemaal als u dit doet in combinatie met Ruwol Surface cleaner. Zijn de tegels goed schoon? Laat u ze dan eerst goed drogen. Wanneer de tegels helemaal droog zijn kunt u beginnen met het aanbrengen van de eerste laag betonverf. Deze dient u voor ongeveer 15% te verdunnen met terpentine. Dit zorgt ervoor dat de eerste laag goed in de tegels kan trekken. Dit is niet alleen bevordelijk voor de hechting, het zorgt er ook voor dat u een prima basis heeft voor de volgende laag betonverf.

Zorg voor een slijtvast terras

De volgende lagen betonverf kunt u aanbrengen zonder deze te verdunnen. Tussen het aanbrengen van de verschillende lagen dient ongeveer 16 uur te zitten. In totaal brengt u drie lagen betonverf aan. Houdt u er rekening mee dat de verf in de eerste week nog gevoelig zal zijn voor slijtage. In deze periode dient u nog voorzichtig met uw terras om te gaan.

Bedrukte tegels van Pixalpaving

Als u toch bezig bent met het opknappen van uw terras, denkt u dan ook eens aan de mogelijkheid om uw tuintegels te laten bedrukken. Bij Pixalpaving kunt u stoeptegels bestellen met een print naar keuze, deze worden dan gelijk voorzien van een epoxy beschermlaag.

Dit vind je vast ook leuk