Stoeptegels verven: welke opties zijn er?

De stoeptegels in uw tuin kunnen na verloop van tijd een puntje van irritatie worden. U wordt ze zat of ze worden oud en lelijk. Natuurlijk kunt u kiezen voor nieuwe tegels, maar het vervangen van tegels voor nieuwe kan flink in de kosten lopen. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun stoep- en tuintegels te verven. Wat betreft kleur zijn de mogelijkheden van verf natuurlijk eindeloos. Het is een relatief goedkope oplossing om bijvoorbeeld uw terras op te knappen, maar is het ook de beste. In dit artikel leest u over de mogelijkheden van het verven van stoeptegels, maar wij bieden u ook een andere optie.

Hoe kunt u stoeptegels verven?

U zou uw stoeptegels natuurlijk kunnen verven met grondverf en lak. Het voordeel hiervan is de prijs en de mogelijkheden wat kleuren betreft. Er zijn minstens twee lagen verf nodig om de tegel goed te bedekken. U zou dit kunnen doen op een enkele tegel of bijvoorbeeld op tegels aan de randen. Het is echter niet verstandig om alle tegels in uw tuin te verven en zeker niet de tegels waar u op loopt. Verf sluit namelijk de tegel geheel af. Vocht dat uit de tegel omhoog wil ontsnappen zal ervoor zorgen dat de verf gaat bladderen en slijten.

Een iets beter alternatief dan normale verf is betonverf. Deze kunt u aanbrengen zonder primer op vooraf schoongemaakte tegels. Toch zal ook betonverf gaan slijten door weersomstandigheden. Gevolg is een versleten pad dat u ieder jaar weer opnieuw moet verven.

Wilt u toch de stoeptegels in uw tuin verven? Dan zou u ervoor kunnen kiezen om wegenverf te gebruiken. Dit is een verf dat slijtvast is, snel droogt en bovendien een isolerende werking heeft. Deze verf zal langer op de tegels blijven zitten. Het kan ook afgelakt worden met een afwerklaag die ervoor zorgt dat vuil minder aangetrokken wordt. Wegenverf is vaak wit, maar het kan in alle kleuren gemengd worden.

U zou er ook voor kunnen kiezen om de stoeptegels in uw tuin te voorzien van een coating. Dit is zeer slijtvast, kan goed tegen alle invloeden van het weer en blijft lang op de tegels zitten. Hierdoor is het zeer geschikt voor bijvoorbeeld het pad of uw terras. Het nadeel van een coating is de prijs; het is namelijk vrij duur.

Wilt u een mooie plek in de tuin creëren om te zitten, een opvallend pad aanleggen of bepaalde tegels in uw tuin benadrukken? Dan kunt u ook tegels laten bedrukken met een afbeelding.

stoeptegel verven

Laat uw stoeptegels bedrukken

Bij Pixalpaving kunt u tegels bestellen inclusief een print naar wens. De stoeptegels kunt u bestellen in verschillende formaten. Na het kiezen van het formaat kunt u een print uitzoeken in het assortiment van Pixalpaving of u kunt uw eigen ontwerp toevoegen.

Wilt u een opvallend pad aanleggen naar uw schuur, voorzien van eigen ontworpen kleuren en afbeeldingen? Wilt u een terras aanleggen zoals niemand anders heeft? Misschien wilt u een hinkelpad of een vrolijke speelhoek voor de kinderen? Maak dan gebruik van de onbeperkte mogelijkheden van printtegels.

Het grote voordeel van printtegels is het gemak en het gebruik. U hoeft de tegels niet zelf te verven en bovendien blijven de tegels erg lang goed. Na het printen van de tegel worden ze namelijk voorzien van een speciale epoxy coating. Hierdoor is de tegel zeer slijtvast en bovendien antislip.

Heeft u vragen, speciale wensen of wilt u meer informatie? Dan kunt u ons altijd bellen, mailen of u kunt ons contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Dit vind je vast ook leuk