Tuin opfleuren: tips en aandachtspunten

Bent u op zoek naar tips om uw tuin op te fleuren? In dit artikel zetten we een aantal leuke ideeën voor u op een rij.

Bloemen en planten

Denkt u aan uw tuin, dan denkt u direct aan planten en bloemen. Om uw tuin weer wat gezelliger te maken kunt u hier direct mee aan de slag gaan. Haal het onkruid weg, zet planten op een andere plek en zoek nieuwe bloemen en planten uit om in uw tuin te planten.

Nieuwe tuinmeubelen

Zijn uw tuinmeubelen toe aan vervanging? Of vindt u uw tuinstoelen gewoon niet meer zo lekker zitten? Kijk dan eens naar een nieuwe tuinset. Tegenwoordig zijn er enorm veel losse tuinmeubelen, maar ook complete sets, te koop die prima bij ieder budget passen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijke loungeset? Of zo’n hele hoge tafel waar u met de hele familie gezellig aan kunt tafelen op een warme zomeravond?

Hangmat

Als u niet teveel geld uit wilt geven aan een geheel nieuwe tuininrichting, dan is een hangmat een leuk idee om een nieuwe relaxplek te creëren in uw tuin. U kunt de hangmat ophangen aan twee takken of tussen twee bomen spannen. Heeft u geen bomen in uw tuin of zijn de bomen niet groot genoeg om de hangmat aan te hangen? Kies dan voor een hangmat in een standaard.

Schutting decoratie

Een hele simpele manier om uw tuin op te fleuren, is om creatief aan de slag te gaan met uw schutting. Dit betekent natuurlijk niet direct dat u uw schutting in een opvallende kleur moet verven, met het ophangen van accessoires komt u al een heel eind. Wat dacht u bijvoorbeeld van een tuinposter? Of bevestig eens wat houten kratjes waar u beeldjes of plantjes in kunt zetten.

Vuurkorven en buitenverlichting

Hoe gezellig is het als u ’s avonds in het donker zit, terwijl er een vuurkorf brandt? Of wanneer uw hele tuin volhangt met gezellige lichtjes? U heeft keuze uit zoveel mooie verlichting, als windlichten, lampionnen, een Zweedse fakkel of gaslantaarns. Als u kiest voor warm licht in uw tuin dan geeft dit direct enorm veel sfeer. U kunt ook heel gemakkelijk zelf iets maken voor in de tuin. Zo kunt u van lege groentepotjes waxinelichthouders maken.

tuin opfleuren

Sierkussens en dekentjes

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn en veel geld te kosten. Wilt u direct gezelligheid in uw tuin, kies dan voor nieuwe dekens en kussens. Past alles wat u nu heeft liggen nog bij uw stijl? Past alles bij elkaar of is het een verzameling van allerlei kleuren en prints? Als u zelf handig bent, kunt u op de markt een aantal mooie stoffen kopen en er zelf mee aan de slag gaan. Maar u kunt natuurlijk ook naar de winkel gaan en een paar mooie kussens en dekens kopen. Het zal uw tuin direct opfleuren.

Stoeptegel met print

Nog een leuke en creatieve manier om uw tuin op te fleuren is een stoeptegel met print. Bij PixelPaving kunt u kiezen uit enorm veel afbeeldingen en prints, die afgedrukt worden op een stoeptegel. Dit is een hele leuke manier om uw tuin op te fleuren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een print in dezelfde stijl als uw kussens? Als u geen geschikte print kunt vinden in ons assortiment, dan kunt u ook uw eigen afbeelding uploaden.

Printtegels als vloerkleed in het park

Bestellen gaat heel eenvoudig. Kies het juiste formaat tegel en upload de afbeelding die u graag geprint wilt hebben op de tegel. We voorzien de tegel direct van een beschermende epoxylaag. Deze laag zorgt ervoor dat er geen vuil in de tegel kan trekken en maakt de tegel antislip. We helpen u graag verder als u nog vragen heeft. Maak gebruik van ons contactformulier of bel ons op werkdagen.

Dit vind je vast ook leuk