Vetvlek uit stoeptegel verwijderen

Een terras is voor velen van ons de verlenging van onze woonkamer. Met mooi weer komen we er vaak, we drinken en eten er en daarom wordt er nog wel eens wat gemorst. Heeft u ook vetvlekken in uw stoeptegels door bijvoorbeeld barbecueën? Hier volgen enkele tips om vetvlekken uit stoeptegels te verwijderen. De belangrijkste tip geven we u alvast: wees er snel bij!

Tips voor het verwijderen van vetvlekken uit stoeptegels

Een vetvlek is het best te verwijderen wanneer deze nog vers en nat is, u kunt dan namelijk het grootste gedeelte van de substantie opnemen. Dit kunt u doen door zaagsel, maïsmeel of kookzout op de substantie te strooien. Deze producten werken zeer absorberend en zullen veel van de vlek opnemen. De rest van de vlek dient u pas te verwijderen wanneer deze helemaal droog is. Wacht echter niet te lang, want dan wordt de vlek veel moeilijker om weg te halen. Om zeer hardnekkige vlekken te verwijderen moet u deze waarschijnlijk vaker behandelen.

U kunt dit doen met gebruik van verschillende middelen. Het is echter verstandig om het eerst uit te proberen op een klein deel van de stoeptegel. U weet namelijk nooit hoe de specifieke tegel reageert op het middel.

vet uit stoeptegel halen

Vetvlek verwijderen uit stoeptegel met cola

Cola is een agressief drankje, wanneer u dit over de vlek giet en geruime tijd laat inweken dan zal het veel van het vet verwijderen. Hierna kunt u het met water wegspoelen en eventueel herhalen indien nodig.

Vetvlek verwijderen uit stoeptegel met afwasmiddel

Afwasmiddel zorgt ervoor dat vetmoleculen losraken van elkaar. Hierdoor kunt u het eenvoudiger verwijderen. Giet afwasmiddel rijkelijk over de vlek en laat het even inwerken. Hierna kunt u het wegspoelen met heet water. Indien nodig kunt u een borstel gebruiken om de restanten weg te schrobben. In plaats van afwasmiddel kunt u ook soda of groene zeep gebruiken.

Vetvlek verwijderen met kattenbakvulling

Multifunctioneel die kattenbakvulling! Het werkt namelijk enorm absorberend en kan daarom goed gebruikt worden om een nog natte vetvlek op te nemen. Voor het beste resultaat gebruikt u de goedkope variant, deze klonteren niet. Strooi wat vulling over de vlek en laat deze de substantie rustig absorberen. Na enige tijd kunt u de vulling opvegen en de restanten verwijderen met afwasmiddel, cola of een speciaal chemisch schoonmaakmiddel.

Chemische schoonmaakmiddelen

Er bestaan verschillende chemische schoonmaakmiddelen die specifiek gemaakt zijn om stoep- en tuintegels schoon te maken. Dit zijn echter gevaarlijke middelen die u heel voorzichtig moet gebruiken. Houdt dieren en kinderen uit uw buurt wanneer u deze gaat gebruiken en maak gebruik van beschermende middelen zoals handschoenen, mondkap en beschermingsbril.

Stoeptegels laten printen bij Pixalpaving

Bovenstaande tips kunnen u helpen om vetvlekken te verwijderen uit stoeptegels. Het is echter zo dat de meeste vlekken er langer zitten, vaak vallen ze u pas na enige tijd op. Het verwijderen van oude vlekken is erg lastig en lukt bijna nooit geheel. In zo’n geval zou u ervoor kunnen kiezen om de tegel te laten voorzien van een afbeelding.

Bij Pixalpaving printen wij afbeeldingen op stoeptegels. Op onze website kunt u kiezen uit een groot assortiment afbeeldingen, maar u kunt ook uw eigen ontwerp laten printen. Door een afbeelding op de stoeptegel te laten printen verdwijnt de vetvlek. Wij voorzien de tegel bovendien van een epoxylaag die de tegel voortaan beschermt.

Als u een terras heeft waar u vaak gebruik van maakt dan kunt u er ook voor kiezen om deze preventief te laten voorzien van een print. De epoxylaag zal voortaan uw terras beschermen tegen allerlei vuil en invloeden van gebruik. Bovendien heeft u een uniek terras, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Misschien interessant?

Dit vind je vast ook leuk