Een wandelroute aangeven op stoeptegels

Een van de meest geliefde manieren van bewegen is wandelen. Dat is misschien wel logisch, omdat het zo laagdrempelig is. Het wordt vaak niet gezien als een sport, maar wist u dat een half uur wandelen per dag al voldoende is om gezond te blijven?

Wandelpaden en routes zijn overal te vinden; in de natuur, maar ook in steden. Om de route aan te geven wordt vooral gebruik gemaakt van bordjes of paaltjes. Maar een stoeptegel zou misschien wel een veel beter middel hiervoor kunnen zijn.

Waarom is wandelen zo populair?

Wandelen is de snelst groeiende sport van Nederland blijkt uit cijfers van het NOC. Ruim 2,5 miljoen Nederlanders beoefenen de sport actief. Daarnaast zijn er natuurlijk nog al die mensen die het niet als sport beoefenen, maar wel regelmatig wandelen. Er zijn een aantal goede redenen waarom wandelen zo populair is. Ten eerste is er natuurlijk de grootste reden, de laagdrempeligheid; bijna iedereen kan wandelen. U stapt simpelweg uw huis uit en loopt een rondje. Bovendien heeft u er geen speciale middelen voor nodig, behalve een goed paar schoenen. Daarnaast komt u heerlijk buiten. Wandelen in de natuur heeft de meeste voordelen voor onze geestelijke gezondheid, maar een rondje door de stad kan ook al voor opluchting zorgen. De beweging is niet alleen goed voor onze geest, maar natuurlijk ook voor het lichaam. De gezondheidsvoordelen van wandelen zijn:

  • Beweging is goed voor het hart;
  • Matig intensief bewegen is goed voor de vetverbranding;
  • Wandelen is goed voor de longen, zeker in de natuur;
  • Bewegen is goed voor de spijsvertering;
  • U heeft minder kans op Alzheimer door regelmatig te bewegen;
  • Rust – roest, een zittend leven leiden kan voor gezondheidsproblemen zorgen.

Dit zijn veel redenen waarom steeds meer mensen kiezen om te gaan wandelen. Eigen rondes worden verzonnen en gelopen, maar velen kiezen voor wandelpaden en routes die uitgezet zijn door het hele land.

wandelroute stoeptegel

De gebruikte middelen om een wandelroute aan te geven

Iedereen kent ze wel, de wandelroutes die aangegeven staan op paaltjes, vaak aangeduid door middel van een kleur. Deze aanduidingen staan meestal in de natuur, hiervoor worden vaak natuurlijke middelen voor gebruikt zoals houten paaltjes of grote stenen. In een stedelijke omgeving wordt vaker gebruik gemaakt van verkeersborden om een wandelroute aan te geven.

De verkeersborden voor wandelroutes zijn kleiner en smaller van formaat. Er zitten een aantal nadelen aan deze verkeersbordjes. Ten eerste vallen ze niet erg op in het straatbeeld, daardoor kunnen wandelaars ze minder goed zien en rijden vrachtwagenchauffeurs ze regelmatig aan. Daarnaast zijn ze erg gevoelig voor slijtage en vandalisme. Deze nadelen zorgen ervoor dat routes door een stad vaak niet meer kloppen of te vinden zijn. Dit kan opgelost worden door wandelroutes aan te geven met stoeptegels.

Wandelroute aangeven op stoeptegels

Stoeptegels worden steeds vaker gebruikt om informatie over te brengen aan verkeersdeelnemers. Het is met name geschikt voor voetgangers en wandelaars, omdat deze zich natuurlijk veelal op het trottoir begeven. Een stoeptegel voorzien van een print met een wandelroute heeft vele voordelen:

  • De stoeptegel ligt vast, is robuust en zeer slijtvast;
  • Een wandelroute op een stoeptegel is duidelijk voor voetgangers, het valt op;
  • De stoeptegel is minder gevoelig voor vandalisme. 

Bestel stoeptegels met print

Wandelen is enorm populair. Wilt u als gemeente de stadwandeling weer nieuw leven inroepen met goede aanduidingen? Of heeft u een stichting en wilt u een lange afstand pad voorzien van duidelijke aanduidingen? Kiest u er dan voor om wandelroutes aan te geven op stoeptegels.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u gerust contact op met Pixalpaving. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen.