Schoolplein inrichten

Heeft u een bestaand schoolplein die u opnieuw wilt inrichten? Of moet er een volledig nieuw schoolplein gecreëerd worden? Over het inrichten van een schoolplein moet goed nagedacht worden. Er moet gekeken worden naar ruimte, naar veiligheid maar ook naar voldoende speelmogelijkheden.

Renoveren van het schoolplein

Het schoolplein moet een plek zijn om lekker uit te razen. Maar hoe realiseert u een prachtig schoolplein die geliefd is bij kinderen zonder dat het flink geld kost?  We nemen het in dit artikel kort met u door!

Spellen op een schoolplein

Op een schoolplein is het belangrijk dat kinderen spelletjes kunnen spelen. Denk aan het klimmen en klauteren in een klimrek of aan pingpongen op een tafeltennistafel. Maar er zijn veel meer mogelijkheden, mogelijkheden die makkelijk toe te passen zijn en relatief weinig geld kosten.

Twister

Twister wordt in veel gezinnen erg vaak gespeeld. Het behendigheid spel is erg leerzaam en leidt vaak tot hilarische momenten. Twister wordt vaak gespeeld op een plastic matje in de woonkamer. Maar je kunt ook stoeptegels met afdruk bestellen waardoor je blijvend twisterspel op het schoolplein creëert.

Hink-stap-sprong

Hink-stap-sprong of hinkelen op een baan, iedereen heeft het wel eens gedaan. Niet elk schoolplein heeft een prachtige hinkelbaan. Op veel pleinen zie je dat deze nog met stoepkrijt getekend moet worden.

Zonde, want tegenwoordig zijn er prachtige cijfertegels met leuke icoontjes en tekeningen. Iets wat echt bijdraagt aan de belevingswereld van kinderen.

hinkstapsprong tegels

Leren bewegen  

Een ander mooi spel is het creëren van berenvoeten op stoeptegels. Bedoeling is dat de kinderen naar voren springen en met de tenen dezelfde kant op wijzen als de berenklauwen doen. Kinderen vinden dit vaak erg uitdagen en leuk om te doen!

Speelsgewijs rekenen

Spelend leren is voor veel kinderen erg leuk om te doen. Dat zou kunnen door allerlei getallen op een stoeptegel te printen. Door er een soort hinkelbaan van te maken zijn er verschillende rekensommetjes te bedenken. Zo leren de kinderen springend of hinkelend rekenen.

Spellen met stoeptegels

Door de jaren heen hebben wij heel wat leuke stoeptegels mogen leveren aan scholen en openbare speelgelegenheden.

Er zijn ontzettend veel leuke spellen. Benieuwd naar de mogelijkheden van deze geprinte stoeptegels? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op!