Stoeptegel  

Een stoeptegel is een veelgebruikte tegel. In Nederland noemen we dit ook wel trottoirtegel. Deze tegels vind je terug op terrassen, als bestrating, op speelpleinen en op parkeerplaatsen.

Eigenlijk overal waar je komt, kun je een stoeptegel tegenkomen. De afmeting van een standaard stoeptegel is 30x30x4,5 cm groot. Zodra er sprake is van zware belasting dan kiest men vaak voor een tegel die 6cm dik is. Het verschil in gewicht tussen de standaard dikte en de tegel met 4,5 cm dikte is zo’n 3 kilogram.

Stoeptegels printen

Stoeptegels hebben vaak een beton grijze kleur. Het is niet voor niets dat mensen stoeptegels vaak saai en grauw vinden. Echter hoeft dat niet het geval te zijn. Tegenwoordig kun je stoeptegels ook bedrukken. Denk aan:

Zoals je merkt zijn de mogelijkheden enorm. Printen op een stoeptegel gebeurt met grote regelmaat. Bedrijven, particulieren maar ook gemeentes en overheden kiezen hier steeds vaker voor.  Een geprinte tegel wordt tegenwoordig ook vaak ingezet als alternatief voor een verbodsbord. Het verbod blijft hetzelfde, alleen ditmaal afgebeeld op een tegel in plaats van op een bord. Groot voordeel hiervan is dat een tegel niet in de wegstaat, dit in tegenstelling tot een bord.

Stoeptegel bedrukken

Wil je graag een stoeptegel bedrukken? Dan kan dat heel eenvoudig. Heb je zelf een ontwerp of ben je nog bezig met een ontwerp? Dan kun je deze in HR-PDF naar ons toesturen. Wij zorgen vervolgens voor de rest. Heb je nog geen ontwerp maar wil je wel een stoeptegel bedrukken? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee.  

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?