AED-aanduiding op tegel

U heeft ze vast wel eens zien hangen? De AED-apparaten. De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het draagbare apparaat is eenvoudig te bedienen en helpt bij het reanimeren van iemand met een hartstilstand. Het afgeven van elektrische schokken helpt om het hartritme van het slachtoffer weer op gang te brengen.

Hoe werkt een AED?

Een AED is een slim apparaat met beeld en geluid verteld het precies wat de hulpverlener moet doen. Een AED bevat twee elektroden, deze moet op een ontblote borstkas bevestigd worden. Zodra je deze eerste stap goed hebt uitgevoerd, dan zal het apparaat een analyse uitvoeren. Na de analyse geeft het apparaat aan of er elektrische schokken toegediend moeten worden, of als er gereanimeerd moet worden. Het apparaat geeft alleen een schok af wanneer het noodzakelijk is. Het is voor een hulpverlener belangrijk om het slachtoffer niet aan te raken.

Let wel: een AED is een hulpmiddel naast het reanimeren, het is dus geen vervanger van het reanimeren. Als er geen AED in de buurt is, ga dan niet zoeken maar start direct met reanimatie.

Waar hangt een AED?

Er hangen ongelooflijk veel AED-apparaten in Nederland. Dagelijks komen er daar steeds meer bij. Sportverenigingen, bedrijven, zorginstanties en meer zien de noodzaak van een AED-apparaat in. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het apparaat voor iedereen zichtbaar is. Mocht er een situatie ontstaan waarbij het apparaat nodig is, dan moet er direct gehandeld kunnen worden.

Voor verenigingen, stichtingen of bedrijven is het daarom belangrijk om duidelijk aan te geven waar het apparaat zich bevindt. Het printen van een AED-pictogram (zie foto) op een stoeptegel dient als een goede optie. Een afwijkende tegel wekt snel de aandacht, en het zal mensen dus niet snel ontgaan dat er een AED- apparaat aanwezig is.

aed pictogram
Pictogram AED

De zichtbaarheid van zo’n tegel is ten alle tijde belangrijk. Ook als er nog geen nijpende situatie is. Zodra mensen de tegel regelmatig zien liggen, zal men op moment dat de er een nare situatie zich voordoet direct kunnen handelen.

AED tegel bestellen?

Wil jij graag een AED tegel bestellen? Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met onze passie voor bedrukte betonproducten & jarenlange ervaring, kunnen wij je adviseren en helpen aan kwalitatief goed product.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?