Betreden op eigen risico tegel

Er zijn diverse redenen waarom u liever hebt dat iemand uw terreinen niet betreedt en u een signalisatie van “betreden op eigen risico” kunt plaatsen. Een gedrukte stoeptegel met betreden op eigen risico kan zelfs juridische aansprakelijkheid uitsluiten in bepaalde situaties.

Eigen woning

U hebt een gevaarlijke hond of een hobby met risico, zoals bijvoorbeeld autotechniek met een put in uw garage, en u wilt niet dat iemand zomaar bij u op uw domein komt om risico’s uit te sluiten? Dan kan het steeds nuttig zijn om een signalisatie van betreden op eigen risico te plaatsen om te vermijden dat bezoekers schade oplopen en u aansprakelijk bent. Omdat het belangrijk is dat deze boodschappen goed leesbaar zijn én bij elke ingang worden geplaatst, maakt u best gebruik van een gedrukte stoeptegel. Deze kunt u makkelijk inwerken in uw oprit, in het paadje naar uw voordeur of op uw parking. Zo maakt u bezoekers, aan de hand van een gedrukte stoeptegel, heel duidelijk dat ze niet zomaar uw terrein kunnen betreden.

betreden op eigen risico tegel
Voorbeeld betreden op eigen risico tegel!

Stoeptegels voor bedrijven

Voor ondernemingen kan dit nog veel belangrijker zijn! Op uw bedrijventerrein rijden misschien vorkheftrucks rond die geen oog hebben voor bezoekers, of er staan hoog gestapelde pakketten in uw magazijn. Om alle risico’s en juridische aansprakelijkheid te verkleinen, neemt u beter uw voorzorgen en maakt u duidelijk dat bezoekers uw terrein betreden op eigen risico. Het is belangrijk dat dit voldoende groot wordt geafficheerd, in dit geval zijn gedrukte tegels een ideale oplossing. Met bedrukte stoeptegels kunt u namelijk de boodschap van betreden op eigen risico heel groot afdrukken en aan uw hoofdingang plaatsen, zodat elke bezoeker dit heel duidelijk kan lezen.

Dit kan zelfs over meerdere tegels gedrukt worden om de boodschap heel ondubbelzinnig te maken. Ook plaatst u best een melding bij elke mogelijke ingang van uw bedrijventerrein om uw kans op aansprakelijkheid bij schade te verkleinen. Een gedrukte stoeptegel met betreden op eigen risico kan zo bijvoorbeeld aan elke in- en uitgang van uw magazijn worden ingewerkt. Zo weten bezoekers dat ze zich moeten aanmelden of zelf verantwoordelijk zijn als ze uw eigendom betreden en schade oplopen. Een bedrukte tegel met betreden op eigen risico is geen overbodige luxe!

Misschien interessant?