Hoe groot is een stoeptegel?

Stoeptegels worden in de volksmond ook wel trottoirtegels genoemd. Een standaardformaat stoeptegel is 30x30x45 mm groot, deze tegels wegen om en na bij zo’n 9,5 kilogram.

De traditionele stoeptegels zijn vaak gemaakt van beton. Moet gezegd dat er ook tegels van andere materialen, denk hierbij aan: natuursteen of gebakkensteen. Ook zijn er tegels gemaakt van rubber, deze worden vaak gebruikt op speelplaatsen of onder speeltoestellen op schoolpleinen.

Stoeptegel: verschillende maten

Stoeptegels zijn in verschillende maten te verkrijgen. Zoals gezegd is de traditionele stoeptegel 30x30x45 mm groot. Echter zijn de betonnen stenen ook te verkrijgen in:

  • 400×400 mm
  • 500×500 mm
  • 600×400 mm
  • 600×600 mm

Stoeptegel: waarvoor te gebruiken?

Stoeptegels worden veelal ingezet als looppad. Ook op terrassen en in tuinen zie je ze vaak weerkomen.

Echter heeft een stoeptegel meerdere functies. Zo zie je vaak verschillende soorten stoeptegels op schoolpleinen, in speeltuinen of openbaar speelgelegenheden. Denk maar eens aan tegels met knikkerpot. Of tegels met cijfers erop, deze worden vaak ingezet bij hinkstapsprong spellen! Ook vind je tegels met verschillende kleuren terug op schoolpleinen, zo kan er bijvoorbeeld Twister worden gespeeld.

Een stoeptegel kan ook iets aanduiden. Voorbeelden zijn de verbod of gebodstegels. Steeds vaker zie je tegels met verbodsregels of gebodsregels weerkomen. Voorbeelden hiervan zijn:

Stoeptegel bedrukken

Mocht je opzoek zijn naar een tegel met opdruk dan zijn er veel standaard sjablonen te verkrijgen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een tegel te laten ontwerpen, geheel naar eigen wens. Denk aan een tegel met logo of aan een tegel met tekst of foto. De mogelijkheden zijn enorm. Lever het gewenste ontwerp aan in HR-PDF en wij zorgen voor een slijtvaste tegel.

Stoeptegel met opdruk: verschillende formaten

Wil je graag een stoeptegel bedrukken? Heb je al een ontwerp? Of ben je nog opzoek naar wat je precies wilt? Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met onze passie voor bedrukte betonproducten & jarenlange ervaring, kunnen wij je adviseren en helpen aan kwalitatief goed product.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?