Knikker stoeptegel

Knikkeren is een spel waar jong en oud plezier mee maken! Op school, thuis of met vriendjes tijdens de zomeropvang is het een leuke bezigheid om buiten te knikkeren! Leg in je tuin of op het schoolplein een permanente knikkerbaan aan met behulp van geprinte stoeptegels, voor uren speelplezier!

Terrastegels met knikkerspel voor het schoolplein

Spelen de kinderen die bij u school lopen ook met knikkers zodra ze het schoolplein oplopen tijdens de pauzes? Hebt u het als school dan al eens overwogen om verschillende knikkerspelen aan te leggen met behulp van stoeptegels? De tegels hebben een standaard afmeting, en kunnen makkelijk de plaats innemen van een oude betontegel. Zo kunt u de speelplaats op uw school een stuk interactiever maken en een knikkerparadijs voor de kinderen aanleggen!

knikker tegel

Oneindige mogelijkheden met knikkeren op betontegels

Laat uw fantasie de vrije loop en maak het knikkerspel nog leuker voor de kinderen. U kunt bijvoorbeeld vijf geometrische figuren kiezen waarin elk om de beurt een medespeler een knikker moet laten rollen. De eerste die in elke figuur één knikker heeft, is gewonnen. Kies voor cirkels, driehoeken, een trapezium,… geprint op betontegels. Een leuke manier om naast het knikkeren ook nog iets educatiefs te bieden. Of kies stoeptegels in specifieke kleuren, wie het eerst drie knikkers met hetzelfde kleur op de tegel knikkert, heeft het spelletje gewonnen! Maak het knikkerspel gradueel moeilijker door bijvoorbeeld tien cirkels te laten afdrukken op tegels, maar elke cirkel is iets kleiner dan de vorige. De kinderen mogen met dertien knikkers spelen en moeten er in elke cirkel één achterlaten, met drie jokers!

Spelen dankzij tegels met print

Voor kinderen zijn dit soort spelletjes een perfecte activiteit. Enerzijds hangt er een educatieve zijde aan, het herkennen van geometrische figuren, kleuren en het begrijpen van de spelregels. Daarnaast wordt ook de fijnere motoriek getraind. Maar als allerbelangrijkste factor: al spelend maken ze vriendjes en verscherpen ze hun sociale talenten! Met behulp van geprinte stoeptegels kunt u het schoolplein helemaal inrichten! De mogelijkheden zijn enorm, want naast knikkerspelen, kunt u ook nog hinkelbanen, levensgrote zeeslag, dammen of schaak, en allerhande educatieve spelletjes laten printen op stoeptegels. Kijk snel in ons assortiment of ontwerp zelf een spel en laat het door ons op maat afprinten op betonnen tegels voor uw speelplein!

Misschien interessant?