Ben jij opzoek naar een stoeptegel voor buiten? En wil jij deze graag bedrukken met een eigen bedachte tekst? Dat kan! Tegels bedrukken met tekst, gebeurd steeds vaker. Regelmatig worden er logo’s, foto’s, verbodsteksten of eigen teksten op stoeptegels voor buiten gedrukt.

Teksttegels: waarvoor gebruiken?

Teksten op tegels worden vaak besteld om de volgende redenen:

 1. Als leuk cadeau voor hem of haar
 2. Om iets aan te duiden
 3. Voor op een speelplein of schoolplein
 4. Als alternatief voor een verbodsbord

Tekst op tegel als cadeau

Teksten op tegels drukken wordt zoals gezegd met grote regelmaat gedaan. Deze tegels worden vaak als cadeau weggegeven. Leuke aan dit soort cadeaus is dat het erg persoonlijk is. Het geven van een tegel wordt vaak gedaan zodra iemand een nieuw huis heeft gekocht – een huisnummer, of een warme welkomsttekst wordt dan vaak als bedrukking gekozen.

Ook bij het openen van een bedrijf of een vestiging van een bedrijf, is het geven van een tegel met een warme welkomstboodschap erg leuk en origineel.

Mocht je niet echt een reden hebben om iemand wat cadeau te geven. Maar wil je toch een boodschap achterlaten? Een inspirerende quote of levensles kan erg gewaardeerd worden. Mocht je opzoek zijn naar wat ludieks, dan kun je ervoor om een quote van de cadeau ontvanger te bedrukken.

Tegel met tekstaanduiding

Tegels zijn ook erg handig als je iets wilt aanduiden. Het aanduiden kan handig zijn zodra je iemand wat wilt verbieden, of als je iemand ergens wilt op attenderen. Voorbeelden hiervan zijn er genoeg, bijvoorbeeld:

 • Attenderen op huisnummer
 • Ingang graag vrijhouden
 • Hier niet parkeren
 • Ingang is om de hoek
 • Verzamelplaats bij evacuatie

Leuke speeltegels voor op schoolplein

Een teksttegel hoeft natuurlijk niet alleen te bestaan uit letters. Je kunt ook cijfers bedrukken op tegels. Veel scholen en gemeentes kiezen hiervoor zodra ze een openbare speelruimte, schoolplein of speelplein aan het aanleggen zijn. Speeltegels met cijfers kan gebruikt worden bij spelletjes als bijvoorbeeld hinkstap-sprong. Bedrukte tegels op schoolpleinen zijn sowieso erg populair. Van cijfers, tot afbeeldingen en van kleuren tot letters. Alles wat de boel opfleurt het spelen bevordert- wordt regelmatig afgenomen.

cijfer op tegel

Tekststegel als alternatief voor verbodsbord

Een teksttegel is een prima alternatief voor een verbodsbord. Het is niet voor niets dat men dit een verbodstegel noemt. Een verbodstegel bestaat vaak uit een afbeelding, echter kan deze ook bestaan uit teksten. Deze teksten kun je uiteraard zelf verzinnen, de meest gebruikte zijn:

 1. Niet parkeren
 2. Ingang vrijhouden
 3. Hier niet fietsen
 4. Verboden voor honden
 5. Verboden toegang
 6. Hier niet rennen
 7. Stop
 8. Uitrit vrijlaten

Tegel met tekst bestellen?

Wil jij graag een tegel met tekst bestellen? Weet je al precies wat er op de tegel moet komen te staan? Of ben je nog opzoek naar de juiste tekst? Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met onze passie voor bedrukte betonproducten & jarenlange ervaring, kunnen wij je adviseren en helpen aan kwalitatief goed product.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?