Rookvrije sportvereniging

Nederland biedt jong en oud de kans om te sporten. De sportvereniging, of het nou een hockeyvereniging, voetbalvereniging of jeu de boules club is, is voor veel Nederlanders een heel belangrijke omgeving. Vroeger werd erbinnen en buiten gerookt, echter door wet wijzigingen is roken in het openbaar beperkt tot een buiten activiteit. Buiten wordt er nog vaak in het zicht van kinderen gerookt. Denk aan de zijlijn van het voetbalveld, of op het terras van de hockeyclub. Zoals gezegd zijn er al flinke stappen gezet om het roken in te perken, echter is de kans dat als kinderen ouders zien roken, dat men zelf ook de stap eens waagt. Daarom is een rookvrije sportvereniging van belang. Allereerst om het goede voorbeeld te geven, maar het zorgt ook voor een gezondere sportomgeving. De kinderen zullen dan wel niet zelf roken, maar het meeroken is ook zeker schadelijk. Daarnaast is de kans op verleiding een stuk kleiner geworden.

Rookvrije zone op een tegel

Er zijn verschillende manieren om antirookbeleid bij een sportvereniging op te zetten. Zo kun je rookzones inpassen, mocht er hiervoor gekozen worden dan is het slim om de rookzones buiten het zicht van de sportende kinderen te houden. Uiteraard is het zo, dat als je rookzones inlast dat je ook rookvrijezones hebt. Het is belangrijk om dit duidelijk aan te geven. Dit kan middels borden, maar het kan ook door een pictogram op een tegel te printen. Groot voordeel van een tegel is dat het goed opvalt maar dat het aanzicht niet minder zal worden.

Een andere optie is een geheel rookvrije sportaccommodatie. Op het moment dat de ouders het sportpark betreden mag er simpelweg niet meer gerookt worden. Mocht iemand een sigaret willen opsteken, dan zal dit buiten het sportpark moeten gebeuren. In dit geval is het belangrijk om dit al aan te geven bij het betreden van het sportpark. Een printtegel, of meerdere tegels met een anti-rookprint blijkt uitstekend te werken voor het invoeren van een rookverbod.

Verboden te roken tegel bestellen?

Wil jij graag een verbodsbord bestellen? Wil je graag een standaard sjabloon afdrukken? Of kies je voor een eigen ontwerp? Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met onze passie voor bedrukte betonproducten & jarenlange ervaring, kunnen wij je adviseren en helpen aan kwalitatief goed product.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?