Verboden voor onbevoegden tegel

Een terrein dat privé is kunt u voorzien van een omheining, zodat dit niet te betreden is door mensen die er niks te zoeken hebben. Maar als een terrein te groot is om dit compleet te voorzien van afscheiding, kan een verboden voor onbevoegden tegel de boodschap duidelijk maken!

Openbare instellingen

Zeker wanneer het aankomt op openbare plaatsen kan het vaak nuttig zijn om via een gedrukte stoeptegel aan te tonen dat onbevoegden het terrein niet mogen betreden. Scholen zijn bijvoorbeeld buiten de schooluren verboden voor onbevoegden, alsook speelterreinen of andere openbare plaatsen. Een gedrukte tegel met het logo verboden voor onbevoegden toont een duidelijke boodschap. De bedrukte stoeptegel kan geplaatst worden aan de ingangspoort of plekken waar geen omheining staat. Er kan gekozen worden voor een gedrukte tekst, een verbodssymbool of een combinatie van de twee.

verboden voor onbevoegden
Voorbeeld: verboden voor onbevoegden symbool

Bedrijventerreinen verboden voor onbevoegden op tegels

Ook voor ondernemingen of private plaatsen is het vaak onduidelijk waar de openbare ruimte ophoudt en het privéterrein start. Daarom maakt u best gebruik van een zichtbaar signaal, zoals een tegel met een logo of geschreven tekst die aanduidt dat deze plaats verboden is voor onbevoegden. Zo beschermt u bijvoorbeeld de leveranciersingang of de parking van uw personeel, die vaak plaatsen zijn waar onbevoegden niks te zoeken hebben. Ook voor particulieren kan een dergelijke gedrukte stoeptegel een belangrijk verbodsteken zijn. Hiermee kunt u weides, stukken particulier bos, een grote oprijlaan, en dergelijke behouden van het betreden door onbevoegden.

Juridisch afdwingen

Een tegel waarop “verboden voor onbevoegden” staat gedrukt, geeft je een extra juridische rugdekking. Zeker als u eigenaar bent van een groot terrein dat iemand betreedt zonder toelating. Een onbevoegde persoon kan in dit geval namelijk niet opwerpen tegen politie of erger, een rechtbank, dat hij niet wist dat hij op privéterrein was. Met behulp van de bedrukte stoeptegel, hebt u uzelf voldoende ingedekt. Dankzij een boodschap, via een gedrukte tegel met een symbool of tekst van verboden voor onbevoegden, kunt u duidelijk aantonen waar de grens van uw privéterrein ligt.

De gedrukte stoeptegels kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Ze zijn te verkrijgen in standaard afmetingen, maar kunnen evengoed op maat gedrukt worden, zodat ze steeds passen binnen de afmetingen van uw vloer, terras, parking of oprit!

Misschien interessant?