WhatsApp buurtpreventie stoeptegels

Woon jij een woonwijk en heeft jouw wijk een WhatsApp buurt groep? Wil je graag met jouw wijk enige zichtbaarheid geven aan dit feit? Dan is een geprinte stoeptegel een handige optie.

Wat is een WhatsApp buurtgroep?

Een WhatsApp buurt groep is een WhatsApp groep met meerdere bewoners van een bepaalde wijk. Die app is bedoeld om elkaar te attenderen op verdacht gedrag, om elkaar te waarschuwen en elkaar op de hoogte te brengen van eventuele noodsituaties.

Mocht er een noodsituatie ontstaan of mocht er iets heel verdachts gebeuren dan is het plaatsen van een bericht in de WhatsApp groep snel gedaan. Hierdoor is iedereen snel op de hoogte maar er kan ook snel gehandeld worden. Denk aan het bellen van politie, ambulance of brandweer.

whatsapp alert

Zichtbaarheid aangeven

Op het moment dat er zo’n WhatsApp groep is, is het verstandig om hier zichtbaarheid aan te geven. Door er zichtbaarheid aan te geven geef je de verdachte een kans om van gedachte te wisselen en huiswaarts te keren. Hiermee kan al een hoop ellende voorkomen worden.

Hoe zichtbaarheid aan geven?

Er zijn verschillende manieren om kenbaar te maken dat er een WhatsApp buurtgroep in de wijk is. Je kunt kiezen voor het plaatsen borden in de berm maar je kunt ook kiezen voor een printen van een stoeptegel.

Het voordeel van een geprinte stoeptegel is dat het geen ruimte inneemt en dat het niet in het zicht staat waardoor de woonwijk mooi blijft.

Maar wat als het donker is?

Nu is het zo dat als het donker is een bord beter leesbaar is dan een geprinte stoeptegel. Normaal gesproken klopt dit. Alleen tegenwoordig bestaan er ‘Glow in the Dark’ stoeptegels. Deze tegels hebben een bepaalde coating en lichten op in het donker is. Hierdoor is de boodschap zowel overdag als s ’avonds goed leesbaar.

Misschien ook interessant?